Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Субаро Импреза`95

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Субаро Импреза`95

Първоначално публикуван от kalio_kkk Преглед на мнение
    ... 8-10 кила нафта са си повече, като пари от 12-15кила газ...
    колега, без да искаш почти си нацелил съотношението, щото 12-15 кила газ са си 25 литра газ

Лично аз не бих си взел джип за всекидневна кола, ако живея в голям град и пътувам повече от 20км на ден, но всеки сам си преценява...

те леките коли вдигат над 10л/100 в нашето "градско" дето няма нищо общо с европейските градове, пък какво остава за "класически" джип от 2 тона
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тц, снощи цяла нощ рових из нета и се разкандардисах от Кията. Ще си "налягам парцалите" и като се замогна малко повече, ще си купя истински джип. До тогава ще си таркалям Импрезата.
      Имам друг един въпрос към знаещите и можещите. Къде могат да ми изработят от ламарина и монтират щитове на диференциалите. Също така, може ли някой, да ми препоръча майстор, който е повдигал Субаро. Искам да увелича клитиенса от 19 на 22-23см. Интересувам се и от втвърдяване на окачването с цел да може да се товари повече. Еми, това е, ако можете помагайте
      Пускам и снимка на моята красавица. Тук още е със малките гуми.
      Имам същата като години,цвят,кубатура.....,само че е ОРИГИНАЛНО повдигната.....
      Тунингът е вписан в оригиналните документи....
      Докарана е на собствен ход от Германия в края на миналата година...
      Прибрана е в гараж....
      Не е регистрирана...
      Ще се продава на цена 3500-4000лева...но..
      не е обявена.....не ми остава време....ще я обявя ....някога...
      Така,че ако нещо те интересува,мога да измеря и да снимам...
      Може да ти е от полза...
      Много е проходима.....
      На бой отиват само старците!

Коментар

Ето ме пак и мен. След дълги часове размисли и ровене в нета съм пак тук, обаче на друг акъл, а именно - отказах се да си продам Импрезата за без пари. Ще си я карам, щото ме кефи и то много, а ще си купя отделно джипка за гората. Е сега вече стана страшното, щото не мога да избера и се двуумя, триумя и въобще жена ми вече едвам ме трае вкъщи, щото по цяла вечер кисна в "мобилето" и само за хъбове и раздатки и говоря. Подозирам, че няма да ме трае още дълго....така че, ако можете помагайте. Задачата е следната:
        Да се подбере джипка за лов и рибилов със средна или малко над средната проходимост, в смисъл да не е проблем дере с река, коловози, изровени горски пътища или разкаляна след 3дни дъжд нива на къра. Тоест, май ми трябва истински джип.
        Дотук добре, обаче бюджета е пет и малко с всичко, включая последващите покупката ремонти, обслужване и гуми. В краен случай, гумите за кал ще ги извадя от сметката и ще ги отложа за по-късно.
        Вторият усложняващ избора фактори са, че в бъдещият ми вседеход трябва да има много място за къмпингарски багаж, т.е. дълга база или средна/то май само ТЛК я имат/ със багажник на покрива. Или джип с три места отпред, а отзад да е товарен отсек. За сега сме трима - аз, жената и малкият.
        Третият, фактор е колко коне трябва да е джипа, за да не е "баба". Иска ми се да възседна шест цилиндрово бензиново Чероки, или осем цилиндров Рейндж, ама масрафа по гражданската и данъка му по мои сметки излизат над 600, хич и дори да не го паля. Освен ако не се води товарен....., ама тогава трябва предната седалка да е тройна като на дългата Тойота. Иначе разхода на гориво не ме смущава толкова много, защото надали ще навъртам повече от 2000 на година, и все пак, може би съм повече за газифициран шестак с обем 3-4 литра, отколкото за 2,5ТДИ. Всъщност, не знам, за това и питам. Ако знаех, нямаше да питам, а вече щях да се ровя в калищата...
        Четвъртият фактор, който ме спира за сега е това, че всички екземпляри които изпоразгледах на живо до сега, бяха така яко изгнили отдолу, че на единият дори успях да му направя с отверка дупка в рамата до задната гума, а на външен вид изглеждаше като невинна ръждичка показваща се изпод наклепаното отгоре боди. От дебелият някога сигурно 4мм профил, нищо не беше останало. Естествено екземплярите които разгледах бяха 90-92г и все внос я от Австрия, я от Германия. Джипове като Черокитата без рама не съм разглеждал отдолу, ама предполагам, че там положението ще е още по-зле.
        В тоя ред на мисли май единственото решение е да си взема нещо с десен волан, ама аз не искам, защото съм със слабо зрение и недотам бързи рефлекси и не искам да се размажа в някоя Татара сваляща дървен материал по дефилето за Велинград.
        С решението да се купува "горска" джипка за втора кола, все пак отпаднаха някои утежняващи избора обстоятелства, като климатик, лъскава боя, заоблени форми, добра возия и прочее женски капризи.
        Ми, колеги, това ми е задачата в общи линии. Ще споделя все пак кои марки и модели съм гледал, и какво съм се чудил, а пък вие надявам се ще ме насочите в "правия" път. Изреждам по харесване:
        1. Тойота LK 73, 2,5D средната база с пластмасовият таван тройна седалка отпред. Ако се свалят пейките, не знам дали ще хване декиш в КАТ, да го запишат товарен. Освен това не знам на тоя пластмасов таван, дали може да му се качи багажник отгоре.Това в случай, че е класически 5 местен. Освен това не знам за 5 хил на какво дърво ще налетя. В момента в Мобилето има един такъв в Благоевград - син с червени шарки и бял покрив за 5200. Ако някой го е виждал и има впечатление от колата ще съм страшно благодарен да ми даде информация за нея. Или ако може да ми съдейства за евентуален оглед на място...
        2. Тойота 4рънер - даже има една форумна в Етрополе. Тя също е в ценовият диапазон, ама не знам какво ще излезне да я стегна, защото имала счупен фар, четери биелетки за смяна и разни ръжди. Освен това 300000, не са ли множко за рънер?
        3. Нисан Терано1 - няколкото разгледани екземпляра бяха доста гнили. Дали ги има не толкова изгнили, и дали може да се кърпи и усилва рамата, като веднъж е изгнила. Няма какво да крия, разглеждах и един форумен екземпляр, но и към него ръждата не е била милостива, пък и той беше в по горен ценови диапазон.
        Тук вече за тия пари има повече предлагане, за това се чудя дали ако взема екземпляр с двигател 2,4 бензин, ще е прекалено слаб? Защото V6 3000, явно е добър мотор със 150то си коня, ама данъците скачат с 400кинта. 2,7ТД, може и да е по добър от 2,4бензин, ама хем ще е най-скъп в пари като разход, хем пак отивам на гражданска в категория над 2500 кубика, т.е. +100лв.
        4. Чероки с 4.0 литровият бензинов мотор. Притесняват ме данъците, и това че няма рама. В момента в мобилето има едно шарено в Добрич за 3300 лв. Бих го взел без да се замисля, ако е читаво, ама съм в другият край на България.
        5. Гранд Чероки 4,0 бензин - това беше първоначалният избор на жена ми. Освен, че излиза малко нагоре от ценовата рамка, мен ме притесняват "горските" му качества. С тоя фул тайм, като че е правен повече за чужди посланници и руски мафиоти отколкото за чукарите.
        6. Опел Фронтера. Не ми харесва като цяло, но е някакъв вариант. Брат ми има такъв 96г. с 2,0 бензинов газифициран мотор. За мен е "баба костенурка", но на него му върши работа да ходи по кафетата...
        7. УАЗ От тях като че имам най-богати впечатления, защото вече 10години се друсам в това чудо на техниката по родните пътища. Въпреки че, събрани накуп всичките му негативи са толкова много, че прословутата "много евтина поддръжка" ти излиза през носа, все пак макар и последен, фигурира в списъка.

Еми, колеги това ми е болката. Ако някой може да помогне със съвети - давайте, ще съм ви много благодарен. А пък, ако някой помогне и за избора, ехей, дай боже да стигнем до там, почерпката ще е от мен.
        Nisan Patrol`92, GR, RD28T дълга база

Коментар

Опс, забравих два важни претендента.
          8. Паджеро 2,5TDI или 3,0бензин. Редом със всички хубави неща за Паджерото, обаче чета насам-натам че много гние и му е скъпа поддръжката. Това което евентуално бих взел, няма да е по ново от 15 години, така че да очаквам ли само неприятности? Хвана ми окото едно доста старичко но запазено 87г. Мотора му беше две и нещо бензин, карбуратор на газ.
          9. Ленд Ровър. Дискавъри или някой от по старите Рейнджове. Тук мистерията за мен е голяма. По улиците е пълно с Дискавъри, ама те болшинството хора търсят лъскавото и евтиното, та не знам. Преди 25години баща ми е прекосил Сахара с бензинов Рейндж осмак със варел 200л бензин в багажника и боготвори тази машина. Но това че е добра за пустинята не значи че за гората е същото предполагам.

Еми това се сетих, та го дописах.
          Колеги, предполагам, че съм досаден с разсъжденията си, и зададох един куп въпроси, на които най-вероятно има някъде из сайта отговори, но аз еднозначни такива, не намерих, въпреки че доста порових. Затова си позволих да питам, за да не сбъркам.

Само да споделя любопитен факт. Поне 5-6 човека мои познати които имат и карат джипове от години, и с които говорих по темата, нямат елементарни понятия кое за какво служи аджеба и наричат малкият лост "блокаж". Един познат бизнесмен, каращ Лендкруизер модел 2005г. нямаше и идея кой мост му задвижва колата, докато ме возеше. А, собственият ми брат не знаеше, че предният мост на Фронтерата му вие като пребито куче като го включиш. Просто не го беше ползвал. Та обшо взето, това беше причината да задам тук, макар и с повече приказки баналният въпрос:"Какъв джип да си купя?"

Коментар

леле, колко си изписал.........

ще ти каза за Черокито, респ. Гранда...... това че няма рама не е вярно, просто е интегрирана в купето.... и това изобщо да не те притеснява!

не знам колко багаж ще товариш, но е колкото пасат комби... а и има огромна резервна гума в багажника.....за багаж, май 4рънъра най много събира. поогледай и някое диско.... събира много, върви добре а и частите, като ги поръчваш от Англия (чрез Лазар) са на доста прилични цени....

това Чероки в Добрич за 3500 е с неплатен акциз (5000) та не го взимай веднага

Коментар

Мерси Иване, само един се отзова...
              Черокито в Добрич, е за 3000, с всичко. Днес говорих с човека. Само дето ми е на един ден път до там. Ето го:http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi
              Поподнах и на един Реиндж Роувър, ето го и него:javascript:showallpicts('21239713637789815','5'). На него му е скапана бензиновата помпа. Човека ще ми свали от цената стойността на помпата. Някой може ли да ме ориентира за цената и?

Коментар

линковете не ти работят........ чероки за 3000 звучи опасно!

преди време тук се продаде един гранд за 3500, но и състоянието му беше като за толкова...

освен основен преглед на двигател, скорости, раздатка и мостове, обърни внимание и на купето....особенно дали не е спукан предния джам..... като почнат да ръждясват, старите чероките кривят купето и няма оправяне..

не се хвърляй на най-евтиното в мобилето.... сега е криза и човек с кеш, може да намери добра джипка за прилични пари.... гледай повече преди да платиш, че после много боли джоба

Коментар

Вярно, не се отварят. Как да си редактирам поста?

Коментар

К`во, ства бе хора? Що никой нищо не казва? Че е криза, криза е, ама защо и в отношението към новобранците....
                    Чак, почвам да се чувствам виновен, че искам да похарча некакви пари..., да си купя некаква що-годе джипка. Понеже, в мобилето, състоянието винаги е "отлично", "изключително", и т.н. реших, че е добре да питам тук, хора знаещи, преди да се надена на някоя катарница. Е да, ама само един ми отговори. Мерси Иване!
                    Явно, ще я карам по трудният начин, пък каквото стане.

Коментар

К`во, ства бе хора? Що никой нищо не казва? Че е криза, криза е, ама защо и в отношението към новобранците....
                      Чак, почвам да се чувствам виновен, че искам да похарча некакви пари..., да си купя некаква що-годе джипка. Понеже, в мобилето, състоянието винаги е "отлично", "изключително", и т.н. реших, че е добре да питам тук, хора знаещи, преди да се надена на някоя катарница. Е да, ама само един ми отговори. Мерси Иване!
                      Явно, ще я карам по трудният начин, пък каквото стане.
                      Това хич изобщо не го разбрах

Коментар

Еми, ще го кажа тогава по-просто. Ако, някой новобранец напише:" Какъв джип да си купя?" Отговорите ще са от сорта "виж с търсачката", "зависи за какво ти трябва" или "каквото ти хареса". В случая, аз на една страница си написах какво ме вълнува, а само един човек се обади с конкретен съвет. Чесно да си кажа, съм малко разочарован от форума. Надявах се да срещна повече разбиране и повече хора да ми дадат конкренти съвети за марките и моделите, които съм разгледал във въпроса си. Другият вариант, е писанието ми да е толкова дълго и досадно, че повечето да не го четат...

Сега пак имам молба за помощ. Снощи някакво копеленце ми е срязало и четирите гуми на Импрезата. Днеска цял ден мира нямам - искам да го коля, ама не мога да разбера кой е. Все едно, явно ще купувам гуми. Въпроса ми е: по паспорт колата е за гуми 175/70/14. Досега беше с такива, обаче в калника има още много свободно място. Та ако сложа по-големи гуми с цел да се повдигне още малко, какво ще стане? Освен, че няма да показва вярно километража, това ми е ясно. Може ли някой да ми препоръча марка и модел гуми които да стават за всичко, в смисъл и за летен асфалт и за кал и трева. Досега бях с Дебика- навигатор2, водят се всесезонни и са с един такъв квадратен грайфер. Справяха се чудесно, ама сега гледам в сайта на Малатеста има едни по-рошави 14ки за бусове, ма не знам какво представляват.

Коментар

Може би няма кой какво да каже, замислял ли си се?

За гумите си мисля, че трябва да я няпънеш на рампа за да стане ясно колко може да събре, все пак няма да я караш само по равно и артикулации ще има. Демек, може да ти опирта в калниците при преминаването на неравности и прочее. Аз не бих сложил много по-голяма гума. Освен това не съм наясно как ще се отрази на трансмисията, все пак ще я натоварват повече...

Питаш за доста видове 4х4 в последните си постове, което допълнително затруднява отговарянето. Аз мога да ти пиша само за ЛР, понеже такова имам и най-много съм се интересувал. Значи, до сега малцина са останали недоволни от него и аз не се сещам за тях, но предполагам, че има. Бензиновите определено не са много икономични. Дизелите /без ВМ при Рейндж Класик/ са надежни и доста икономични. От друга страна частите от Англия излизат доста добри пари, не се чака много и като цяло нещата са ок. Аз лично пак бих си купил ЛР. Все пак за да ти е по-лесно да се решиш, най-добре ще е да покараш машините, които те интересуват и да водош, коя ще те грабне.

Коментар

колега,утре ще погледна гумите на Импрезата на жена ми ,слагах ги скоро,подкалника доста е изпълнен.Тук е като в казармата старото куче подритва киртака,май не си ходил в казарма.Съвет и от мен въпросите за Imprezata ,търси отговори във форума на SUBARU.Аз също карам субарата и това което ми трябва търся там.Точно за това тук не намираш отговори на въпросите ти.А бе на всякъде ще се срещтнеш с трудно получаване отгвор на въпросите.

Коментар

Ха, това беше добре. Ходил съм в казармата, ама съм забравил, верно че беше така......с новобранките.
                              А, за Субаро конкретно нищо не питам, по скоро въпроса беше общ - колко голяма гума може да се качи на дадена кола, ако конструктивно не опира в подкалника.

Колега Насов, какъв акъл ще ми дадеш за покупка на бензинов Рейндж осмак, 91г. Разхода не ме плаши много, предполагам, че няма да надвиши 20-22 на газ, пък и джипа ще се кара малко. Чувам, че много неща по машината са алуминиеви, но кои? Има ли скрити клопки на които трябва да се обърне внимание при огледа?

Колеги, за да не ви звуча странно, искам да ви кажа, че въпреки че съм на 37, имам шофьорска книжка едвам от 3 години и съм си аджамия, отвсякъде. Въпреки това, мерака си е мерак, кара ми се джипка откак се помня.

Коментар

Aлуминиеви са корубите на купето, демек, калници, врати, покрив и прочее, но отдолу пода, подкалниците, всичко си е желязно. Та съответно отгоре е сдраво, отделу, не се знае. Та 1-во за всеки ЛР е важно да си сигурен, че освен рамата, подът и подкалниците не са изгнили. При мен точно това се случи, отвън еок, но отдолу, купето е яко корозирало.

Бензиновите двигатели на класика мисля също бяха алуминиеви, но ако и да ме е срам, не съм 100% сигурен. Все пак мисля, че е алуминиев и двигателя, или поне по-голямата си част. V8, много надежден и добър двигател, лошо за него трудно ще чуеш. Е освен това, че харчи здраво. Разбира се, може да се газифицира доста успешно и да се върти около 20 литра газ като разход. Ако това те устройва, значи нямаш грижи. Разрови се и виж какво е писано по темата, щото аз все пак карам дизелово диско и бензиновите рейнджове са ми по-скоро интересни, а не съм баш спец. Все пак за машина от 91-ва спокойно може да се очава да има проблеми. Аз лично не бих се замислил да му сменя пружините и амо-вете, но има и що-годе приятни цени от Англия. Реално за части в България по незнайни причини се режат глави, но поръчките от нета не са трудни, ако не се справяш сам, Сър Лазар де Падок сигурно ще е в състояние да помогне. Та за точно този модел аз не бих се и замисля, все пак трябва да си намериш запазена машина, до колкото е възможно. Има доста ефтини, но повечето са грохнали. Изборът на конкретна машина не е лесна задача, но ако решиш да е Класик бензин, не мисля, че ще съжеляваш, стига да не е гробница.

Това всичкото е относително, пак ти казвам, пробвай да покараш и сам ще усетиш кое возило е най-подходящо за твоята индивидуалност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X